V r. 1893 objevil John Morrison na svém nově koupeném pozemku několik pramenů čisté vody. Její výjimečná kvalita a další příznivé okolnosti (poloha v úrodné oblasti, kde se pěstoval kvalitní ječmen, a blízkost železniční trati) vedly během několika měsíců k založení palírny Knockdhu. Výroba whisky byla zahájena v r. 1894. Během hospodářské krize v letech 1931-33 byla palírna uzavřena, stejně jako během 2. světové války, kdy sloužila k ubytování vojáků. Třetí zavření palírnu potkalo v r. 1983. Po koupi společností Inver House v r. 1989 byla výroba whisky obnovena. Od r. 1994 používá palírna pro svojí single malt jméno An Cnoc, aby nedocházelo k záměně s palírnou Knockando. Palírna prošla během svého vývoje několika přestavbami, ale stále ještě používá původní destilační kotle, které jsou zárukou zachování stejné chuti, jako měla před 100 lety. Whisky z této palírny je součástí řady míchaných whisky, např. Mac Arthurs's, Catto, Inverhouse, Blairmhor, Glen Talloch, Heater Cream a Hankey Bannister. Single malt se stáčí jako 12-letá, na trhu se však vyskytují i starší plnění pod původním názvem.